Van de leden

Ons jubileumconcert

 

Wat een geweldige middag hebben we gehad op 17 december 2023 in de Pelgrimskerk in Badhoevedorp!

Het koor vierde het 70 jarig jubileum.

In de kleedkamer was de spanning voelbaar. Er werden koekjes, spiegels, haarspray en complimentjes op de outfits uitgedeeld en na veel heen en weer gedrentel en inzingen gingen we de zaal in. 

Het podium zag er sfeervol uit met een grote kerstboom, een kerststal en een rand van kerstrozen. De zaal zat vol! We zagen dat er zelfs nog heel wat stoelen bijgezet werden. De voorzitter vertelde over de ontwikkeling van “Dameskoor Zanglust” uit 1953 tot “Vrouwenkoor Haarlemmermeer” nu. Onze dirigent, Jetze Dubbelman, gaf een toelichting over het repertoire.

We begonnen met het zingen van Engelse stukken, variërend van “My heart will go on” uit de film “Titanic”, tot drie prachtige liederen van Elgar. Daarna een Frans deel waarin we onder andere met veel passie de “Habanera” van Bizet zongen . Voor de pauze werd er afgesloten met een mooi en aandoenlijk mini-concert van twee leerlingen van onze pianiste Oksana Polman.

Wat een gezellige drukte in de pauze! Overal kon je bij een  kopje koffie of thee enthousiaste reacties horen.

Na de pauze zongen we verschillende nummers van de Andrew Sisters die bij het publiek goed in de smaak vielen. We kregen hierbij ondersteuning van solist Wilmar Wolters. Het laatste deel van het concert zongen we een aantal mooie kerstliederen. Aan het eind zongen we samen met de bezoekers van het concert “Stille Nacht” en toen we als toegift “One hand, one heart” hadden gezongen hield niet iedereen het meer droog.

Na afloop was het heerlijk napraten bij een glaasje van het een of ander.

Jetze, Oksana, Wilmar, organisatoren en Vrouwen van het koor, we hebben er samen een mooi, gezellig jubileumconcert van gemaakt waar we met heel veel plezier op kunnen terugkijken.
Riet Verhulst.