Het koor

 
Het Vrouwenkoor Haarlemmermeer werd opgericht in 1953. Sinds 2007 zingen wij onder de bezielende leiding van dirigent Jetze Dubbelman.
Momenteel telt het koor 30 leden, verdeeld over 4 stemgroepen (sopraan, mezzosopraan, 1e en 2e alt).
In de loop der jaren hebben wij een uitgebreid repertoire opgebouwd, dat bestaat uit licht klassieke en moderne werken, musicals en volksmuziek, met professionele pianobegeleiding van Oksana Polman-Kresko en soms a capella.
Wij repeteren iedere maandagavond van 20.00–21.45 uur in de Doopsgezinde Kerk, Hoofdweg 691, Hoofddorp (niet in de schoolvakanties).
Nieuwe leden zijn altijd welkom. Kom gerust eens een avond vrijblijvend luisteren/meezingen.

Het bestuur


Anita Ogilvie, voorzitter
Carla     vice-voorzitter
Margie Jonker, penningmeester
Ida Wassink, secretaris
Thea Warmerdam, muziekcommissaris  

De dirigent

Jetze Dubbelman studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit en vervolgens piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Hij volgde de Kurt Thomas cursus koordirectie en kreeg directiecoaching van Jos van de Sijde. Als pianist heeft hij zich toegelegd op kamermuziek en geeft hij pianorecitals. Hij maakt deel uit van het pianistencollectief Scarbo, dat regelmatig concerten organiseert. Met Rami Koch (viool) en Daniela Zlatkin (cello) vormt hij het "trio Yoffi", dat regelmatig concerten geeft.
Jetze geeft les aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Aldaar leidt hij ook het studentenkoor. Daarnaast is Jetze vaste dirigent van het gemengd kamerkoor Scala te amsterdam, het maatschappijkritisch koor Morrend Volk en sinds maart 2007 van Vrouwenkoor Haarlemmermeer.

Pianobegeleiding

 

Oksana Polman-Kresko is geboren in Oekraïne.

Op 5-jarige leeftijd begon zij haar pianostudie aan de muziekschool in Chernivtsy. Later zette zij haar beroepsopleiding voort bij het Muziekcollege in Chernivtsy en aan de Hogeschool voor Muziek en Kunsten in Rivne, Oekraïne.

Daar studeerde ze bij Elizabetha Rosochanskaja en Alexander Vinnitsky.

Oksana studeerde cum laude af als uitvoerend en docerend pianiste en als theoreticus met als bijvak koordirectie.

Sinds haar komst naar Nederland in 2000 is zij een veelgevraagd begeleidster van diverse koren, kamermuziek ensembles en solisten.

Zij geeft met veel passie pianoles aan kinderen en volwassenen. De nadruk ligt op een strikt individuele vorming en wordt versterkt door de eigen, unieke didactische methode.

Sinds 2002 werkt Oksana als pianodocent bij Pier-K, de muziekschool in Haarlemmermeer 

Repertoire

Het repertoire van het Vrouwenkoor Haarlemmermeer is breed.
Barok, Romantiek, Folk, Musical, Pop. De liederen zijn onder andere van Mozart,
Schumann, Brahms, Gershwin, maar ook van Daniël  Lohues.

Ons jubileumconcert

 

Wat een geweldige middag hebben we gehad op 17 december 2023 in de Pelgrimskerk in Badhoevedorp!

Het koor vierde het 70 jarig jubileum.

In de kleedkamer was de spanning voelbaar. Er werden koekjes, spiegels, haarspray en complimentjes op de outfits uitgedeeld en na veel heen en weer gedrentel en inzingen gingen we de zaal in. 

Het podium zag er sfeervol uit met een grote kerstboom, een kerststal en een rand van kerstrozen. De zaal zat vol! We zagen dat er zelfs nog heel wat stoelen bijgezet werden. De voorzitter vertelde over de ontwikkeling van “Dameskoor Zanglust” uit 1953 tot “Vrouwenkoor Haarlemmermeer” nu. Onze dirigent, Jetze Dubbelman, gaf een toelichting over het repertoire.

We begonnen met het zingen van Engelse stukken, variërend van “My heart will go on” uit de film “Titanic”, tot drie prachtige liederen van Elgar. Daarna een Frans deel waarin we onder andere met veel passie de “Habanera” van Bizet zongen . Voor de pauze werd er afgesloten met een mooi en aandoenlijk mini-concert van twee leerlingen van onze pianiste Oksana Polman.

Wat een gezellige drukte in de pauze! Overal kon je bij een  kopje koffie of thee enthousiaste reacties horen.

Na de pauze zongen we verschillende nummers van de Andrew Sisters die bij het publiek goed in de smaak vielen. We kregen hierbij ondersteuning van solist Wilmar Wolters. Het laatste deel van het concert zongen we een aantal mooie kerstliederen. Aan het eind zongen we samen met de bezoekers van het concert “Stille Nacht” en toen we als toegift “One hand, one heart” hadden gezongen hield niet iedereen het meer droog.

Na afloop was het heerlijk napraten bij een glaasje van het een of ander.

Jetze, Oksana, Wilmar, organisatoren en Vrouwen van het koor, we hebben er samen een mooi, gezellig jubileumconcert van gemaakt waar we met heel veel plezier op kunnen terugkijken.